back
“We trekken als nomaden door de muziekgeschiedenis”

“We trekken als nomaden door de muziekgeschiedenis”

Volgens Mummy’s a Tree creëert de band met haar muziek: “Een reis waarin zorgvuldig gearrangeerde liedjes het vertrekpunt zijn voor experiment en improvisatie, met als doel meeslepende muziek die de tijd overstijgt”. De heren schopten het in de afgelopen twintig jaar al tot voorprogramma van onder meer dEUS, My Morning Jacket, Bettie Serveert, Navarone, Big Country, Sea + Air en The Long Winters. Behind the Corner sprak met de in Varsseveld getogen gitarist en docent filosofie Martin Luiten.

Mummy’s a Tree is een band met een lange voorgeschiedenis. De band is ruim twintig jaar geleden opgericht door gitarist/zanger Stefan van den Berg, aanvankelijk als soloproject maar gaandeweg zijn er verschillende bezettingen geweesd. Luiten: “Zelf heb ik de band vanaf de eerste optredens in Nijmegen gevolgd, maar kende ik Stefan alleen maar van in het voorbij gaan. Zo’n vier jaar geleden ontstond het idee dat ik nieuw werk van Stefan zou gaan produceren, op dat moment bestond Mummy’s a Tree al een tijdje niet meer als band. Ik heb geprobeerd geschikte muzikanten te vinden voor de opnames en op een gegeven moment was er een nieuwe band waar ik zelf ook deel van uitmaakte.

De LP heb ik voor een groot deel samen met Stefan gemaakt. Onderweg zijn andere muzikanten afgevallen, maar nu hebben we met Rick Weren en Imre Elzer die ideale ritmesectie in huis”.

Lees de rest van het artikel:https://behindthecorner.nl/2018/06/varsseveld-nieuwe-lp-goodbye-stratosphere-van-mummys-a-tree/