We gaan naar Berlijn!

We gaan naar Berlijn!

De crowdfundingcampagne van afgelopen december is geslaagd! 88 donateurs hebben samen gezorgd voor een bedrag van 5.080 euro, en dit betekent dat het plan om een plaat op te nemen in Berlijn doorgaat! We willen alle donateurs hartelijk bedanken. En we zijn al druk bezig. Komend weekend stappen we in de auto, om samen met producer Daniel Benjamin twee dagen te repeteren en te praten over hoe de nieuwe plaat gaat komen te klinken. Begin maart keren we terug, en dan is het tijd voor het spannendste gedeelte: de opnames. Studiotijd is al geboekt, 3 dagen in de legendarische Hansa studio's en vervolgens nog 2 dagen in LowSwing studio. Spring is coming!

read more
Crowdfunding

Crowdfunding

We gaan begin 2020 een supermooie plaat opnemen in Berlijn! Samen met een producers team bestaande uit Daniel Benjamin (Sea + Air) en Gordon Raphael, producer van o.a. de eerste platen van The Strokes. 

Dit betalen we middels een subsidie en een crowdfunding campagne via Voordekunst. Het startschot hiervoor is 1 december a.s. en het zou geweldig zijn als je hiervoor een donatie wilt doen. Hier tegenover staan een aantal interessante tegenprestaties. 

 

 

read more
Mini-tour met Naked Shortsellers

Mini-tour met Naked Shortsellers

 

TOUR_MET_SHORTSELLERS_voorpagina.jpg

Mummy's a tree doet aan het einde van het jaar een minitour met het Utrechtse Naked Shortsellers, de Country-Noir band rond de gitzwarte stem van Daniël Papen. In december vorig jaar bracht de band een prachtige split-single uit met Freak Folk grootheid Bonnie 'Prince' Billy. 

Tickets. zie http://www.mummysatree.com/t_o_u_r

 

read more

"Hoe langer de band bestaat, des te interessanter de muziek."

Door Erik Damen

De redactie van 3voor12 Gelderland hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over wat rond is: de oogst van het zwarte goud. Deze keer het nieuwe album van Mummy's A Tree - Goodbye Stratosphere.
 
Nijmeegse band rond kernlid Stefan van den Berg (inmiddels 44) ontstond al in 1996. De muziek is altijd sfeervol en tegelijkertijd experimenteel, maar ook zorgvuldig gearrangeerd. De op een 4 sporen recorder opgenomen debuutplaat werd beperkt uitgegeven op cassette en jaren later op vinyl. Heeft inmiddels een ware cultstatus verworven. Daarna verschenen nog drie cd’s Strange Darling (2000), Loft Music For Millions Yet Unaware (2005) en Cadmium (2009), alle drie opgenomen met een andere bezetting en met de focus op een ander deel van Stefan’s muzikale belevingswereld. De huidige incarnatie van Mummy’s a Tree is de meest veelzijdige in haar geschiedenis. Naast Stefan bestaat de nieuwe band uit Martin Luiten (gitaar), Rick Weren (bas) en Imre Elzer (drums). Avontuurlijke muzikanten met een gedeelde voorliefde voor de emotionele zeggingskracht van geluid, die allen al jaren actief zijn in de Nijmeegse muziekscene. Inspiratie komt van oude en nieuwe helden als The Beatles, John Frusciante, Tim & Jeff Buckley, David Bowie, Captain Beefheart, Brian Eno, King Crimson, Pink Floyd, Tame Impala, Grizzly Bear, Wilco en Radiohead. Goodbye Stratosphere is het vijfde album van de band, het eerste in negen jaar tijd.

Lees het volledige artikel op:

https://3voor12.vpro.nl/lokaal/gelderland/artikelen/overzicht/2018/Juli/Dag-des-Oordeels--Mummy-s-A-Tree---Goodbye-Stratosphere.html

read more
Mummy's a Tree Release Festival Goodbye Stratosphere

Mummy's a Tree Release Festival Goodbye Stratosphere

Mummy's a Tree viert zaterdag 23 juni de release van haar nieuwe album Goodbye Stratosphere met een festival. In de grote hal van Cultuurspinnerij De Vasim in Nijmegen zijn er optredens van Howart, Boorwater, Danny Black and the Naked Shortsellers, Michael Feuerstack (CA) en natuurlijk Mummy's a Tree.

Daarnaast is er de presentatie van de videoclip door Imre Elzer, een expositie van het artwork van de hoes door Danielle Papenborg en live visuals door VJ-duo Slof en Nadia. Het nieuwe album komt uit op het label DEAR music and art.

Lees ook het interview op VPRO/3voor12/Gelderland hier

 

read more
VETTE ANALOGE SHIT

VETTE ANALOGE SHIT

Vette Analoge Shit #3 is één grote release show met album presentaties van Michael Feuerstack (CA), het Utrechtse Howart van Anneke, Stefan en Dave (The World Of Dust/I am Oak/Black Oak), Howrah (Subroutine Records) en Mummy's a Tree uit Nijmegen. En dat op (zo'n beetje) de langste dag van het jaar... met zon... en bier... en Rammenas en Brewpub De Kromme Haring..

Michael Feuerstack, Singer and songwriter, gentleman and liar, gadfly and firefly and fall guy, indispensable, Michael Feuerstack is a man who lives and makes music in Montreal. Long one of the Canadian scene’s most revered songwriters, across almost 25 years, working under his own name and the past alias Snailhouse, Feuerstack has built an underground canon of crooked and beautiful songs.

HOWART, Anneke Nieuwdorp creates music, art, design, images, drawings, soundscapes, and combines them all in her project Howart. Experimental yet moving, ambient soundscapes with poppy melodies, and highly recommendable for fans of psychedelica. Live, Howart is supplemented with drummer Dave Mollen, guitar player Stefan Breuer and bass player Gino Miniutti who you obviously know from I am Oak/ Black Oak/ Lost Bear and The World Of Dust.

H 0 W R A H is a band arising from the ashes of former bands Zoppo & Space Siren. Started off in the summer of 2016. Kees Appeldoorn is singing and pulling strings again, boosted by Space Siren’s rhythm section Ineke Duivenvoorde (drums) and Aico Turba (bass). Gijs Loots (Slow Worries, Bombay) recently joined HOWRAH on guitar. They play edgy, melodic song-based music.

Mummy's a Tree, Mummy’s a Tree creëert met haar muziek een spectrum waarin zorgvuldig gearrangeerde liedjes ruimte laten voor improvisatie en samenspel. Maar het meest belangrijke is dat het kwartet mooie muziek wil maken die de tijd overstijgt.

Sweet sweet poster by Sacha van den Haak

Meer informatie en tickets vind je hier

read more
Zanger Stefan van den Berg: “Deze plaat komt het dichtst bij de intentie waarmee ik ooit ben begonnen”

Zanger Stefan van den Berg: “Deze plaat komt het dichtst bij de intentie waarmee ik ooit ben begonnen”

"3voor12 Gelderland spreekt de vier mannen van de Nijmeegse band Mummy’s A Tree in het prachtige industriegebouw van Cultuurspinnerij de Vasim, aan de noordwestzijde van het stadscentrum. Op zaterdag 23 juni is de grote hal van de Vasim de plek waar de nieuwe langspeler Goodbye Stratosphere wordt gepresenteerd. Wanneer koffie en thee zijn ingeschonken in uiteenlopende stijlen koffiemokken duiken we ons gesprek in. Maar niet voordat de band is voorgesteld: Stefan van den Berg (zanger/gitarist en vaste factor binnen de band), Martin Luiten (gitaar), Rick Weren (basgitaar) en Imre Elzer (drums/percussie)."

Lees de rest van het artikel:https://3voor12.vpro.nl/lokaal/gelderland/artikelen/overzicht/2018/Juni/Mummy-s-A-Tree-presenteert-na-9-jaar-nieuw-album-in-de-Vasim.html

read more
“We trekken als nomaden door de muziekgeschiedenis”

“We trekken als nomaden door de muziekgeschiedenis”

Volgens Mummy’s a Tree creëert de band met haar muziek: “Een reis waarin zorgvuldig gearrangeerde liedjes het vertrekpunt zijn voor experiment en improvisatie, met als doel meeslepende muziek die de tijd overstijgt”. De heren schopten het in de afgelopen twintig jaar al tot voorprogramma van onder meer dEUS, My Morning Jacket, Bettie Serveert, Navarone, Big Country, Sea + Air en The Long Winters. Behind the Corner sprak met de in Varsseveld getogen gitarist en docent filosofie Martin Luiten.

Mummy’s a Tree is een band met een lange voorgeschiedenis. De band is ruim twintig jaar geleden opgericht door gitarist/zanger Stefan van den Berg, aanvankelijk als soloproject maar gaandeweg zijn er verschillende bezettingen geweesd. Luiten: “Zelf heb ik de band vanaf de eerste optredens in Nijmegen gevolgd, maar kende ik Stefan alleen maar van in het voorbij gaan. Zo’n vier jaar geleden ontstond het idee dat ik nieuw werk van Stefan zou gaan produceren, op dat moment bestond Mummy’s a Tree al een tijdje niet meer als band. Ik heb geprobeerd geschikte muzikanten te vinden voor de opnames en op een gegeven moment was er een nieuwe band waar ik zelf ook deel van uitmaakte.

De LP heb ik voor een groot deel samen met Stefan gemaakt. Onderweg zijn andere muzikanten afgevallen, maar nu hebben we met Rick Weren en Imre Elzer die ideale ritmesectie in huis”.

Lees de rest van het artikel:https://behindthecorner.nl/2018/06/varsseveld-nieuwe-lp-goodbye-stratosphere-van-mummys-a-tree/

read more