about

about

 

“Mummy's a Tree: blues voor de 21e eeuw.”

Nooit maakte singer-songwriter Stefan van den Berg zo’n compromisloze indie-rock als op de laatste plaat Goodbye Stratosphere. De muzikanten die de oprichter van de band om zich heen verzamelde zorgden voor tal van onvoorziene invloeden. Het resultaat? Een geluid dat moeilijk is vast te pinnen op een genre en een band die live en in de studio onbevreesder is dan ooit.

De muziek van Mummy's a Tree is geworteld in de jeugd van Stefan van den Berg. De ontdekking van the Beatles Moviemedley op een LP van broer Jeroen, de soundtrack van Jesus Christ Superstar en het vroege overlijden van zijn moeder vormen de voedingsbodem van de sfeervolle en tegelijkertijd experimentele liedjes van de singer songwriter.

Inmiddels is Mummy’s a Tree uitgegroeid tot een band en speelt overal in het Nederlandse club- en festivalcircuit. De drie uitgebrachte CD’s Strange Darling, Loft Music for Millions yet Unaware en Cadmium, laten alle drie een andere bezetting horen en belichten een ander deel van Stefans muzikale wereld.

De huidige incarnatie van Mummy’s a Tree bestaat naast oprichter Stefan van den Berg (gitaar/zang) uit Martin Luiten (gitaar), Rick Weren (bas) en Imre Elzer (drums). Avontuurlijke muzikanten met een gedeelde voorliefde voor de emotionele zeggingskracht van geluid. Inspiratie wordt geput uit Radiohead, The Beatles, David Bowie, Captain Beefheart, John Frusciante, vader en zoon Buckley en Tame Impala.

 

BUY ALBUM